Hardlopen zichtbaarheid

Wandelaars, hardlopers en fietsers zijn altijd de zwakkere groep verkeersdeelnemers. Zeker in de donkere maanden of tijdens slecht weer, is het belangrijk dat je zichtbaar bent tijdens het hardlopen. Omdat je ook tijdens mist of zwaar weer zichtbaar wilt zijn voor je medeweggebruikers om ongelukken te voorkomen zijn er een aantal maatregelen die je kunt treffen.

Reflectiekleding

Je kunt hierbij denken aan kleding met reflectiestukken, vaak vind je deze achterop de jas of op sportkleding in opvallende fluoricerende kleuren zoals geel, oranje, groen en roze. Door het dragen van deze kleding zul je niet snel over het hoofd gezien worden. Ook kun je over je kleding kiezen voor een reflectievest of andere reflecterende accessoires die je hardloopkledingoutfit aanvullen. De aanschaf van een reflectievest is geen overbodige luxe: het vermindert de kans op ongelukken waardoor je lekker onbezorgd kunt hardlopen. De reflectievesten zijn de laatste tijd heel wat beter geworden qua pasvorm en kwaliteit. Vroeger waren het losse vestjes die heen en weer zwieberden tijdens het sporten, maar tegenwoordig zijn dit vestjes met maten en een goede pasvorm waardoor je nauwelijks merkt dat je een vest draagt.

Ledlampjes of zaklampje

Een andere manier waardoor je goed zichtbaar bent tijdens het hardlopen is het gebruik van LED-lampjes. Zeker als je LED-lampjes vastmaakt aan je polsen en aan je enkels zul je tijdens het hardlopen goed opvallen. Er zijn verschillende hardloopaccessoires hiervoor, zo heb je de Nathan Light Spur welke je aan je schoen vastmaakt, ledverlichting-armbanden en led clips die je eenvoudig aan je hardloopoutfit vastmaakt. Hardloophandschoenen en een hardloopmuts met led-verlichting vergroten ook je zichtbaarheid in het donker.

Het is ook mogelijk om een zaklamp te gebruiken waardoor jezelf goed zichtbaar bent en tegelijkertijd het pad verlicht waarop je aan het hardlopen bent. Kies wel altijd voor een waterdichte zaklamp of voor een zaklamp die je kan bevestigen op je hoofd.

Veilig hardlooprondje

Zorg ervoor dat je goed opvalt tijdens het hardlopen en kies ook een locatie waar je zelf het minste risico loopt. Vaak zijn parken of bossen de plek bij uitstek om eens lekker te gaan hardlopen omdat je hier niet gestoord zult worden door auto’s of ander verkeer. Het dragen van oordopjes met muziek is ook een veel gehoorde reden waarom mensen in het donker een mede weggebruiker niet horen aankomen. Uiteraard is lopen met oordopjes wel mogelijk, maar zorg dat je of op goed verlichte wegen loopt of dat je zelf goed zichtbaar bent tijdens het hardlopen. Je zichtbaarheid tijdens het hardlopen bepaald voor het grootste gedeelte de veiligheid.

Webshops met reflectie kleding & lampjes:

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.