Kalenji hardloopschoenen review – By Decathlon

Van Decathlon ontving ik Kalenji Kiprun LD hardloopschoenen om te reviewen. Kalenji is één van de passiemerken van Decathlon en heeft ook een groot aanbod Kalenji hardloopschoenen in verschillende prijsklasses. De goedkoopste hardloopschoenen van Kalenji hebben een adviesprijs van 9,99 euro en de duurste schoenen 79,99 euro. Voor zowel de beginnende als gevorderde hardloper heeft Kalenji hardloopschoenen die ontworpen zijn met de laatste technieken. Tijd dus om deze Kalenji hardloopschoenen met een adviesprijs van 79,99 euro aan een test te onderwerpen.

Kalenji hardloopschoenen

Kalenji hardloopschoen

Toegegeven, ik heb tot nu toe alleen hardgelopen op hardloopschoenen met een prijskaartje van meer dan 120 euro. Ik ben dan ook erg benieuwd of dat er daadwerkelijk een verschil is tussen de dure merken, waar veel geld wordt uitgegeven aan reclame, en een goedkoper merk als Kalenji, dat terughoudend is in grote reclame campagnes.

De Kalenji Kiprun LD voor heren is een mooi afgewerkte schoen die geschikt is voor iedere hardloper. Door het K-Only concept maakt het niet uit welk looppatroon je hebt. Decathlon meldt op de website dat het de schoen heeft ontworpen voor lopers op de weg die op zoek zijn naar hardloopschoenen om te presteren op trainingen en lange wedstrijden. De hardloopschoenen zijn volgens Decathlon dan ook uitermate geschikt voor langere afstanden, van 10 kilometer tot hele marathons.

Enkele kenmerken op een rijtje:

  • K-Only: Geschikt voor elk type voetafrol.
  • K-Ring: Met deze techniek wordt de schokgolf beter verspreid achterin de schoen, ter hoogte van de hiel.
  • Arkstab: Stabielere hardloopschoen door stuk in TPU aan de achterkant van de schoen.
  • Verbeterde schokdemping met 34 % en energieoverdracht verbeterd met 25%.
  • Versterkt schuimrubber bij de hiel voor verbetering van het comfort
  • 330 gram bij maat 43

Test

Na drie keer tussen de 10 en 15 kilometer met de Kalenji hardloopschoenen te hebben gelopen moet ik zeggen dat Kalenji mij heeft weten te overtuigen. Eerder beviel de Kalenji hardloopkleding al erg goed en ook de kwaliteit van de hardloopschoenen van Kalenji is mij zeer goed bevallen.

De pasvorm is goed, je kan je normale schoenmaat aanhouden, de schoenen zitten perfect om mijn voeten.

Wat meteen opvalt is de combinatie van een goede stabiliteit en erg veel demping. Wat je vaak ziet bij hardloopschoenen met veel demping is dat dit ten koste gaat van de stabiliteit van de schoen. Bij deze hardloopschoenen is dat niet het geval.

De hardloopschoenen zijn ademend, wat zorgt voor een goede afvoer van transpiratievocht en waardoor je geen oververhitte voeten krijgt.

Deze hardloopschoenen van Kalenji kunnen zich prima meten met mijn Nike hardloopschoenen van 129,- euro. Zowel qua comfort tijdens het hardlopen als ook het design doet Kalenji niet onder voor het veel duurdere sportmerk Nike. Zowel voor korte trainingstochtjes als lange wedstrijden op een harde ondergrond zijn de hardloopschoenen erg geschikt.

Ben je na het lezen van deze review geïnteresseerd geraakt in hardloopschoenen van Kalenji? Kalenji hardloopschoenen zijn bij Decathlon verkrijgbaar voor dames, heren en kinderen. De hardloopschoen uit deze review is de Kalenji Kiprun LD voor heren.

Over Decathlon

Decathlon is één van de grootste sportwinkels van Nederland. Als je voor de eerste keer een winkel van Decathlon binnenloopt dan verbaas je je over het grote assortiment, er zijn namelijk weinig winkels waar je voor vrijwel iedere sport terecht kunt voor het kopen van je volledige uitrusting. Decathlon onderscheidt zich van andere sportshops met de twintig passiemerken. Dit zijn sportmerken die exclusief bij Decathlon te koop zijn en van begin tot eind door Decathlon worden ontworpen en geproduceerd. Door zowel het onderzoek, ontwerp, design en logistiek in eigen beheer te houden kan Decathlon haar sportartikelen tegen een zo laag mogelijke prijs aanbieden. Er zijn verschillende segmenten binnen het passiemerk, zodat er zowel voor de beginner als voor de gevorderde sporter altijd een artikel naar wens bij zit. Voor hardlopers is het passiemerk Kalenji opgericht. Kalenji heeft, naast hardloopkleding en hardloopschoenen, ook een groot assortiment in hardloopaccessoires en trailrunning kleding. Geïnteresseerd geraakt in het aanbod van Kalenji? Op de site van Decathlon vind je alle informatie over dit hardloopmerk. Benieuwd naar de verschillen tussen Kalenji en Kiprun, lees dan het blog waarin we de verschillen bespreken en kijken welk merk het beste bij jou past als hardloper.

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.