Beste hardloopboeken

Er zijn honderden boeken geschreven over hardlopen. Maar wat zijn nou de beste hardloopboeken op dit moment? We hebben een aantal van de beste hardloopboeken op een rijtje gezet. We baseren dit lijstje op onze eigen ervaringen en de beoordelingen van andere hardlopers op Bol.com.

We onderscheiden de hardloopboeken in boeken over hardlopen, waarin tips staan voor hardlooptraining en hardloopwedstrijden, boeken over hardlopen en mentale gezondheid en boeken over hardlopers, bijvoorbeeld biografieën.

Beste hardlooptrainingboeken

Go Run – Josefien De Bock

Alle vragen die je over hardlopen hebt worden in dit hardloopboek beantwoord. Het doel van het boek is om je te helpen aan een betere conditie en het krijgen van meer plezier bij het hardlopen. Daarbij wordt de kennis van experts op het gebied van hardlooptraining, voeding, lichaamsverzorging, hardloopkleding en mindset gedeeld. Ook worden andere hardlopers aan het woord gelaten over hun loopervaringen per thema.

Josefien neemt je mee in haar hardloopbelevenissen, vanaf het prille begin waar ze begint met hardlopen om af te vallen tot het moment dat ze echt ‘loopverslaafd’ wordt en gaat hardlopen als passie. Vanaf dat moment durft ze zichzelf ook echt loopster te noemen.

In verschillende hoofdstukken komen onderwerpen aan bod als gemotiveerd blijven, hardloopgear, hardlooptraining en hardloopschema’s, lichaamsverzorging en blessures voorkomen, sportvoeding inclusief een aantal recepten voor gezonde voeding en het hebben van plezier tijdens het hardlopen.

Tussen de hoofdstukken door lees je het hardloopdagboek van Josefien waarin pieken en dalen worden besproken.

Voor wie is dit hardloopboek?

Go Run is niet alleen bedoeld voor de beginnende hardloper. Vele hardlopers kunnen tips en inspiratie halen uit het boek voor het zetten van de volgende stap en het verbeteren van hun hardlooptraining en schema’s.

Wie is Josefien de Bock?

Josefien is een Belgische journaliste met een grote passie voor hardlopen. Regelmatig post ze op Instagram over haar hardlooprondjes en haar weg naar haar eerste marathon.

Recensie

Go Run kan het best worden omschreven als een moderne hardloopbijbel. Alles wat je nodig hebt om te beginnen met hardlopen of je hardloopleven te verbeteren staat er in. De manier waarop het boek is vormgegeven zorgt ervoor dat het eenvoudig te lezen is en je de hoofdstukken ook prima los kan lezen. Lees dus vooral de onderwerpen waar jij je nog kan verbeteren op hardloopgebied. Er staan hardloopschema’s in voor het lopen van 5 km., 10 km., 10 miles en een halve marathon. De ervaringen van andere hardlopers zijn herkenbaar en zitten vol met handige tips.

Go Run van Josefien de Bock is te koop bij Bol.com

Hardlopen met Evy – Evy Gruyaert

Evy Gruyaert is bekend van de audiotraining Start to Run, een hardlooptraining voor het lopen van de 5 kilometer. Later kwam er een vervolg waarmee je kon trainen voor de 10 kilometer. Je kon de audiobegeleiding downloaden als MP3 en op je MP3-speler zetten. Hardlopen met Evy was in die tijd erg populair als je wilde beginnen met hardlopen. Inmiddels is er een app waarmee je de training kan volgen en je hardlooprondje kan registreren.

In het boek Hardlopen met Evy beantwoordt Evy alle vragen die ze heeft gekregen over hardlopen en wordt je week per week begeleidt in je hardlooptraining. Ze gaat onder meer in op vragen als wat zijn de beste hardloopschoenen? Hoe begin je als je nog weinig ervaring met sporten hebt? Welke hartslag kan je het beste aanhouden?

Evy zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft en plezier krijgt in het hardlopen. Het boek is dan ook veel uitgebreider dan de informatie in de app en daarom een prima aanvulling mocht je de app al gebruiken.

Hardlopen met Evy is te koop bij Bol.com

Alles wat je wilt weten over hardlopen – Mariska van Sprundel

In ‘Alles wat je wilt weten over hardlopen’ benadert Mariska van Sprundel het hardlopen op een wetenschappelijke manier. Zo onderzoekt ze onder meer of de opvattingen over hardloopschoenen, hardloopblessures, sportvoeding, presteren en mentaliteit wel kloppen.

Zo krijg je onder meer antwoord op vragen of het wel nodig is om extra koolhydraten tot je te nemen voor een wedstrijd en of het kraakbeen in je knieën sneller slijt door het hardlopen. Ook gaat ze in op lopen om depressies te voorkomen, sportverslaving en of het wel gezond is om marathons te lopen.

In de sportwereld zijn er vele wijsheden van vroeger en Van Sprundel probeert al deze wijsheden op een wetenschappelijke basis te benaderen, zonder dat het boek leest als een studieboek, want het zit boordevol met humor. Haar zoektocht leidt langs verschillende universiteiten, bewegingslabs, hardloopshops en DNA-tests. De bekende wijsheden worden voor eens en altijd bevestigd of ontkracht. Een handig boek voor de gevorderde hardloper die zich nog verder wil verbeteren en meer wil weten over hardlopen op basis van de wetenschap.

Alles wat je wilt weten over hardlopen is te koop bij Bol.com

Ik, hardloper

Één van de beste beoordeelde hardloopboeken op Bol.com is het met vijf sterren beoordeelde boek Ik, hardloper van Koen de Jong en Stans van der Poel. Het boek bevat schema’s voor het hardlopen voor beginnende en meer ervaren hardlopers. In het boek wordt onder meer besproken hoe je energie opbouwt, hoe je met ademhaling je hartslag kunt beïnvloeden en hoe je blessures kunt voorkomen. Ook is in het boek veel aandacht voor het lopen van de marathon.

Het boek is te koop bij Bol.com

Live, love, run

Het boek Live, love, run vertelt op een luchtige wijze de hardloopervaringen van Annemerel de Jongh. Via persoonlijke anekdotes, tips en recepten voor hardlopers vertelt ze alles wat je moet weten over hardlopen. Hoe moet je beginnen met hardlopen? Hoe blijf je gemotiveerd? Welke hardloopkleding is geschikt? Hoe voorkom je blessures? Dit hardloopboek is een echte motivatie om na het lezen meteen je hardloopschoenen aan te trekken en weer een rondje te gaan lopen. Het boek is met name een aanrader voor vrouwen die hardlopen of willen beginnen met hardlopen, de meeste verhalen zullen erg herkenbaar zijn.

Het boek is te koop bij Bol.com

Boeken over hardlopen en eten

Op dit moment zijn de boeken over hardlopen en eten erg populair. In deze boeken worden veelal recepten besproken voor lopers die naast hun sport ook gezond willen eten. Ook hebben veel recepten ten doel om de hardloopprestaties te bevorderen. Leuke en goed beoordeelde boeken in dit genre zijn:

Andere leuke hardloopboeken

De volgende boeken krijgen bij Bol.com vier of meer sterren:

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.