Hardloopjack kopen tips

Waar moet je op letten bij het kopen van een hardloopjack. In dit blog geven we je tips voor het kopen van een hardloopjack. In de winter en herfst is het vaak te fris om te gaan hardlopen in je zomer hardloopkleding, daarom is het aanschaffen van goed functionerende warme hardloopkleding een absolute must. Daarbij is vooral je bovenkleding van belang, een goed thermoshirt, hardloopshirt en daarboven als derde laag een hardloopjack voor de extreem koude dagen houdt je ook tijdens koude omstandigheden op de juiste temperatuur. In de herfst is een hardloopshirt in combinatie met een hardloopjack voldoende. Een aantal tips met betrekking tot de verschillende merken, verschillende soorten hardloopjacks en waar je deze het beste kunt kopen tref je aan in dit blog.

Hardloopjack als derde laag

Een hardloopjack is de derde laag van je winterse hardloopoutfit. Het zorgt ervoor dat zweet wordt afgevoerd naar buiten. Daarnaast beschermt een hardloopjack je tegen wind en regen. Met name belangrijk is dat een hardloopjack ademende eigenschappen heeft, op die manier kan het zweet worden afgevoerd. Bedenk wel altijd dat een kwalitatief hardloopjack enkel zin heeft als de andere twee lagen ook van goede kwaliteit zijn. Draag je een katoenen shirt onder je hardloopjack, dan zal het jack niet optimaal functioneren als derde laag.

Soorten hardloopjacks

Let bij het kopen van een hardloopjack goed op het type hardloopjack dat je koopt. De meeste hardloopjacks zijn winddicht, maar niet volledig waterdicht. Meestal zijn ze waterafstotend, dit wil zeggen dat bij lichte regen het regenwater niet naar binnenkomt, terwijl transpiratievocht wel naar buiten wordt afgevoerd. Dit is mogelijk doordat regendruppels groter zijn dan zweetdruppels. Een volledig waterdicht hardloopjack zou ten koste gaan van de ventilatie, waardoor de warmte zich ophoopt in het jack. De meeste hardloopjacks zijn dan ook winddicht en waterafstotend voor een periode van ongeveer een half uur in de regen. Er zijn wel enkele regen hardloopjacks die volledig waterdicht zijn met Gore-Tex technologie, deze zijn wel een stuk duurder dan een windjack.

Goede pasvorm & zichtbaarheid

Het is belangrijk dat een hardloopjack niet te ruim om het lichaam zit, aansluiten op de tweede laag is belangrijk om ze optimaal te laten functioneren. Belangrijk is dus wel dat je bij de aanschaf rekening houdt met het dragen van nog twee lagen onder het jack. Andere factoren waar je bij de aankoop van een hardloopjack op kunt letten zijn het merk en de zichtbaarheid in het donker. Merken als Craft, Adidas, Nike, Asics, Kalenji en Saucouny staan bekend om hun goede hardloopjacks. Zichtbaarheid in het donker kun je verbeteren door aanwezigheid van reflectiemateriaal op het hardloopjack.

Onderstaande shops hebben goede hardloopjacks

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.