Garmin Vivoactive 3 review

De Garmin Vivoactive 3 helpt je iedere dag opnieuw om sportief bezig te zijn. Dit uitgebreide hardloophorloge weet je met leuke apps te motiveren om te gaan hardlopen. Dankzij de ondersteuning van het horloge kan je jouw sportieve prestaties naar een hoger niveau brengen. Je krijgt een nog beter inzicht in je trainingsprogramma’s en prestaties. Door het hardloophorloge te koppelen aan je smartphone maak je er zelfs een smartwatch van. Je kan bijvoorbeeld tijdens het hardlopen meldingen ontvangen van berichtjes op je telefoon. Alleen wat kan je nog meer verwachten van de GarminVivoactive 3? Wij zochten het voor je uit en hebben de belangrijkste specificaties voor je uitgelicht.

Vooraf geïnstalleerde sportapps

De Garmin Vivoactive 3 wordt standaard geleverd met vijftien vooraf geïnstalleerde sportapps. Deze kunnen gebruikt worden voor diverse binnen en buitensporten. Dankzij het ingebouwde GPS systeem hoef je geen telefoon meer mee te nemen als je buiten gaat sporten. Jouw prestaties tijdens het hardlopen worden nauwkeurig bijgehouden. Het horloge zal ook bijhouden hoeveel km je gelopen hebt en binnen welke tijd je deze prestatie behaald hebt. Je ziet ook meteen hoeveel calorieën je verbrand hebt tijdens het hardlopen.

Garmin Vivoactive 3Garmin Connect

Wil je het opnemen tegen anderen tijdens het hardlopen? De Garmin Vivoactive 3 is voorzien van Garmin Connect. Met de app kan je eenvoudig je gegevens vanaf je horloge opslaan en verder uitlezen. Je kan ook je gegevens delen met vrienden of andere hardlopers in de buurt ontmoeten. Het is ook mogelijk om wereldwijd uitdagingen met elkaar aan te gaan. Via Social Media hou je vervolgens contact en kan je elkaar aanmoedigen om prestaties te behalen. Je maakt zo snel nieuwe sportieve vrienden tijdens het hardlopen. Via Livetrack kan je ook nog eens je vrienden laten meekijken terwijl je aan het hardlopen bent.

Koppeling met je smartphone

De Garmin Vivoactive 3 is een echte smartwatch en kan verbonden worden met je smartphone. Tijdens het hardlopen kan je meldingen ontvangen van social media, sms, e-mails of oproepen. Het is zelfs mogelijk om via je pols tijdens het hardlopen te reageren. Je hoeft dus niet je telefoon uit je rugzak te halen. Via je horloge kan je zelfs je muziek bedienen en andere liedjes uitkiezen om te luisteren. Uiteraard kan je de smartwatch ook buiten het hardlopen gebruiken om geen melding meer te missen.

Vivoactive 3 reviewHartslagmetingen via de pols

Voor een nauwkeurige training of het berekenen van je verbrande calorieën is nauwkeurige hartslagmeting belangrijk. Met een nauwkeurige hartslagmeting kan je ook je stressniveau bijhouden. Je ziet meteen hoe je lichaam reageert onder verschillende omstandigheden. In de Garmin Vivoactive 3 zit de Elevate polshartslag technologie. Het systeem zal constant je hartslag registreren en bijhouden. Op basis hiervan kan het systeem ook je fitness berekenen. Je kan met de hulp van deze grafieken eventueel je training aanpassen en je fitness proberen te verbeteren.

Maak je eigen work-out schema

Je kan met de Garmin Vivoactive 3 zelf je eigen work-out schema maken. Het systeem helpt je om stimulerende work-outs te maken en je prestaties bij te houden. Tijdens elke sessie zal het horloge je prestaties bijhouden en oefeningen voor je herhalen. Je smartwatch zal ook je rusttijden aangeven, zodat je een training van begin tot eind perfect kan afronden.

Voor- en nadelen van de Garmin Vivoactive 3

  • Nauwkeurig hartslagmetingen uitvoeren met Elevate technologie
  • De Garmin Vivoactive 3 is te gebruiken bij meerdere sporten. Er zijn in totaal 15 verschillende sporten geïnstalleerd
  • Nauwkeurig je prestaties bijhouden met ingebouwde GPS sensor
  • Koppeling met je smartphone, waardoor het een echte smartwatch wordt
  • Zeer uitgebreide functies en mogelijkheden
  • Nadeel: Er zit helaas geen spraakfunctie op de Garmin Vivoactive 3

Review Garmin Vivoactive 3

Tijd om de Garmin Vivoactive 3 te gaan testen tijdens een rondje hardlopen. Wat opvalt bij het omdoen van de tracker is dat deze erg licht in gewicht is en erg stevig aanvoelt. Het touchscreen werkt goed, de kwaliteit van het scherm had beter gekund, maar is prima om alles goed af te kunnen lezen. Met de backlight heb je ook in het donker goed beeld.

Gedurende de gehele dag meet de Vivoactive je hartslag. Dit geeft je aan het einde van de dag in de app een goed beeld van hoe je dag is verlopen. Hiervoor hoeft het hardloophorloge niet strak om de arm te worden gebonden om goed te werken. Erg fijn dat een aparte hartslagband verleden tijd is.

Met Move IQ constateert het horloge automatisch een activiteit. Zo worden fietsritjes en wandelingen automatisch herkend en in de app als zodanig aangemerkt.

Tijd voor een ochtendje hardlopen. Omdat de Vivoactive 3 een GPS sensor heeft kan je je smartphone thuislaten. De registratie is erg nauwkeurig en komt overeen met de afstanden en tempo die mijn Garmin Fenix 5 aangeeft. Ook hartslag, tempo en snelheid kwamen goed overeen. Tijdens het hardlopen merk je nauwelijks dat je het horloge om hebt en krijg je alle informatie die je nodig hebt voor je hardlooprondje.

Ook als activitytracker is dit horloge goed te gebruiken. Je hartslag wordt continu gemeten, net als het aantal stappen en het aantal verdiepingen dat je per dag per trap hebt afgelegd en s’nachts houdt het horloge je slaappatroon bij.

Na afloop van je hardlooprondje of dag synchroniseer je het horloge met de Garmin Connect App. Je hebt vervolgens vele grafieken aan informatie waarmee je je prestaties kan meten en vergelijken met eerdere hardlooprondjes.

Ik ben erg tevreden over de mogelijkheden van dit horloge. Het is een aanrader voor als je een sporthorloge zoekt dat je kan gebruiken bij meerdere sporten. Daarnaast is er bij het ontwerp ook rekening gehouden met het feit dat je het horloge draagt bij je dagelijkse activiteiten. Zonder er al te futuristisch uit te zien heb je een horloge dat al je activiteiten meet.

Garmin Vivoactive 3 kopen

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.