Polar M600 review

Polar is een van oorsprong Fins bedrijf, dat al in het jaar 1977 opgericht werd. Door de jaren heen heeft Polar vele hightech producten ontwikkeld, waaronder verschillende soorten sporthorloges. Eén van de populairste sporthorloges van het merk, is de Polar M600. Lees onze review van de Polar M600.

Algemene informatie over de Polar M600

De Polar M600 is een sporthorloge dat al jouw activiteiten bijhoudt. Je kunt het horloge dus niet alleen gebruiken als je gaat hardlopen, maar ook als je gaat fitnessen of gewoon aan het werk bent. Het horloge meet hoeveel stappen je zet, maar ook hoeveel calorieën je per dag verbrandt, hoeveel kilometer je hebt gelopen en hoe hard je precies hebt gelopen. Je kunt het horloge zelfs gebruiken als je gaat zwemmen, want de Polar M600 is waterdicht.

Een groot voordeel van de Polar M600, is het feit dat je met dit sporthorloge een heel eigen trainingsprogramma kunt gebruiken. Train je bijvoorbeeld om de 10 of 15 kilometer te lopen, dan gebruik je de zogeheten Polar Flow webservice om een persoonlijk loopschema te downloaden. Vervolgens kun je het horloge gebruiken om je resultaten te analyseren en te verbeteren, zodat je echt vooruit gaat. Zelfs als je een halve of een hele marathon wil lopen, zijn hier geschikte trainingsschema’s voor te vinden in de Polar Flow webservice. Ook goed om te weten: het horloge heeft toegang tot meer dan 4000 Android Wear apps.

Verder is het horloge uitgerust met een microfoon, die je kunt gebruiken om het sporthorloge te bedienen met je stem. Wil je bijvoorbeeld een berichtje sturen, maar heb je geen zin om te typen? Dan dicteer je het bericht aan de Polar M600, om het vervolgens direct met het horloge te versturen. Het sporthorloge verbindt dan ook prima met jouw telefoon.

De Polar M600 met een iPhone gebruiken

Gebruik je een iPhone en wil je jouw hardloophorloge intensief met je smartphone gebruiken? Dan is de Polar M600 misschien minder geschikt voor jou. Je kunt dit sporthorloge wel met een iPhone verbinden, maar de functionaliteiten van het horloge zijn wel beperkt te gebruiken op een telefoon van Apple. Zo kun je met een iPhone geen extra wijzerplaten toevoegen aan het horloge en is het ook niet mogelijk om apps van derde partijen te downloaden en te gebruiken op het horloge. Heb je een telefoon met een ander besturingssysteem dan iOS van Apple, dan heb je geen last van deze beperkingen.

Plus- en minpunten

Pluspunten:

  • Het horloge verbindt gemakkelijk en goed met jouw telefoon, door gebruik te maken van een Bluetooth verbinding.
  • Het horloge heeft een microfoon, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken om tekstberichten te dicteren.
  • Het horloge werkt erg goed samen met Android en heeft toegang tot meer dan 4000 Android Wear apps.
  • Je kunt een uniek trainingsprogramma inladen op het horloge, bijvoorbeeld om te trainen voor een halve of hele marathon.
  • Je kunt het horloge niet alleen gebruiken tijdens het hardlopen, maar ook als je gaat fitnessen, zwemmen of gewoon een dagje naar je werk gaat en je activiteiten wil meten.

Minpunten:

  • Het horloge is vrij groot, zeker op een vrouwenpols.
  • Het horloge is lastig te bedienen tijdens de training.
  • Het horloge kan niet met een computer verbonden worden.
  • Het horloge heeft geen trainingsprogramma voor triatlons.

Polar M600 sporthorloge: wel of niet kopen?

De Polar M600 is een sporthorloge dat je niet alleen kan dragen tijdens het hardlopen, maar ook tijdens het fitnessen, zwemmen en het beoefenen van andere sporten. Houd je niet alleen van hardlopen, maar vind je het ook leuk om andere sporten te beoefenen? Dan is dit horloge zeker iets voor jou, want je kunt dit sporthorloge altijd dragen. Daar komt nog bij dat het horloge veel trainingsschema’s kent, die je zelf kunt inladen. Je kunt met het horloge bijvoorbeeld trainen voor het rennen van de 5, 10 of 15 kilometer, maar ook voor het rennen van een halve of hele marathon.

De Polar M600 is te koop bij Bol.com

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.