Beste hardloop verlichting

Het wordt weer eerder donker, waardoor de avond hardlopers weer minder goed zichtbaar zijn tijdens het hardlopen. Met goede hardloop verlichting voorkom je dat je onzichtbaar bent voor andere weggebruikers. Naast reflecterende kleding is het dan ook slim om gebruik te maken van hardloopverlichting waarmee je voor iedereen goed zichtbaar bent. Er zijn een aantal soorten hardloop verlichting waar je gebruik van kan maken tijdens het hardlopen om je zichtbaarheid te verbeteren. We bespreken ze per type verlichting en geven de voordelen en nadelen.

Lichtgevend hardloopvest

Hardloopvesten met hardloop verlichting zijn de beste manier om goed zichtbaar te zijn in het donker. Aan de voorkant hebben ze meestal ledlampjes met wit licht, aan de achterkant van het vest is er een strip met rode led verlichting. Ook aan de zijkanten ben je extra zichtbaar door de reflecterende elementen, die je ook terugvindt op de bretels van het vest. Het harnas draag je over je normale winter hardloopkleding heen. De lichtgevende hardloopvesten van Gato Sports en Wildsaver worden zeer goed beoordeeld door andere hardlopers.

Hardlooparmband met verlichting

Met twee verlichte hardlooparmbanden ben je ook erg goed zichtbaar van alle kanten. De armbanden hebben verschillende ledlampjes rondom de gehele armband, waardoor je zowel van de voorkant, achterkant en zijkant optimaal zichtbaar bent. Wil je nog extra opvallen, dan laat je de lampjes knipperen of juist continu branden. Je kleeft de armband vast met klitteband.

Schoenclip verlichting

Er zijn inmiddels ook handige schoenclips met led verlichting. Je bevestigt de band aan de hiel van de schoen, waarna je ze continu of knipperend kunt laten branden.

Reflecterende hardloopverlichting

Naast verlichting is het belangrijk dat je niet in volledig donkere hardloopkleding loopt. Dit is lastig, want de meeste hardloopkleding is zwart of donkerblauw. Let er daarom op dat deze kleding is voorzien van reflecterende strips, zodat je alsnog goed zichtbaar bent voor auto’s en fietsers. Lees hiervoor ook ons blog over zichtbaarheid in het donker.

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.