Winter hardloopbroek

Weer of geen weer je wil natuurlijk graag hardlopen. Een winter hardloopbroek of hardloop tight zorgt ervoor dat je ook tijdens een koele dag kan hardlopen. Het is belangrijk om jezelf goed voor te bereiden op een koude dag. Je kan dit doen door je kleding hierop aan te passen. Een aantal tips voor het uitzoeken van een lange hardloopbroek hebben wij op een rijtje gezet. 

Staywarm technologie

Nike heeft speciaal voor alle hardlopers in de wintermaanden de staywarm technologie ontwikkelt. Deze techniek zorgt ervoor dat alle warmte in je hardloop tight blijft. Je verliest geen warmte tijdens het hardlopen, waardoor je het sneller aangenaam warm krijgt.

Dri-fit

Natuurlijk is het belangrijk dat je lange hardloopbroek droog blijft tijdens de wintermaanden. Een natte hardloopbroek door zweet kan ervoor zorgen dat je last krijgt van onderkoeling. Dri-fit zorgt ervoor dat zweet wordt afgevoerd en je hardlooptight aangenaam droog blijft.

Reflecterende elementen

Tijdens de wintermaanden is het sneller donker en is het belangrijk dat je opvalt. Reflecterende elementen op je winter hardloopbroek zorgen ervoor dat je zichtbaar blijft in het donker.

Extra ademend rond je knieën

Tijdens het hardlopen verlies je veel zweet rond je knieholtes. Het is belangrijk dat je winter hardloopbroek hier extra ademend is ondanks het gebruik van dri-fit. In sommige lange hardloopbroeken zijn speciale mesh panden rond de knieën aangebracht.

Zakken en vakjes

Een lange hardloopbroek met zakken is ideaal om spulletjes in mee te nemen. Bijvoorbeeld een ID-kaart, huissleutel of misschien je smartphone. Lang niet alle winter hardloopbroeken zijn voorzien van zakken en vakjes.

Lange hardloopbroek met extra compressie

Je kan eventueel bij het uitzoeken van een winter hardloopbroek kiezen voor extra compressie. Extra compressie stimuleert de doorbloeding tijdens het hardlopen. Je hebt het gevoel dat je meer ondersteuning hebt tijdens het hardlopen. Deze extra stabiliteit verminderd kramp en verkleint de kans op blessures tijdens het lopen. Dankzij de extra doorbloeding heb je ook minder last van spierpijn en krijg je het sneller warm. De lange hardloopbroek wordt gedragen tijdens trainingen, maar ook om sneller te herstellen van een blessure. Diverse hardlopers vinden het prettig om de broek te gebruiken tegen vermoeidheid en stramme spieren.

Winter hardloopbroeken zijn te koop bij:

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.