Beste hardloopjack

De dagen worden weer kouder en dus ook het moment dat je moet gaan hardlopen in een hardloopjack. Maar wat is nou het beste hardloopjack om in de regen en kou te gaan hardlopen? Allereerst moeten we je er op wijzen dat er verschillende soorten hardloopjacks zijn, dus het beste hardloopjack is per weertype verschillend. Zo heb je hardloopjacks die je enkel beschermen tegen de regen, hardloopjacks die je beschermen tegen de wind en hardloopjacks die speciaal ontwikkeld zijn om je te beschermen tegen de kou in de winter. In dit blog gaan we kijken welk type hardloopjack je het beste aan kan trekken per weertype en ook welke hardloopmerken het beste zijn op dit moment.

Beste regen hardloopjack

Een regen hardloopjack moet waterafstotend of waterdicht zijn, maar tegelijkertijd ademend. Het ademende vermogen van een regenjack zorgt er voor dat zweet naar buiten kan worden afgevoerd. Bij de top hardloopjacks wordt dit geregeld door membraan, dit is een dunne laag van waterdicht materiaal met kleine poriën waar regendruppels niet doorheen komen, maar de waterdamp die ontstaat door zweet kan er wel door, zodat het materiaal ademt. Een derde eigenschap die ook gewenst is bij een regen hardloopjack is dat deze winddicht is. Daarnaast is het fijn als een regen jack licht is in gewicht en compact kan worden weggestopt als je het jack niet meer nodig hebt.

Regen hardloopjack

Wij hebben goede ervaringen met de volgende drie merken hardloopjacks voor in de regen:

 • Gore Wear
  Zonder twijfel een echte specialist op het gebied van bescherming tijdens het hardlopen. Goede ademende hardloopjacks gemaakt met de beste technologieën voor een optimale combinatie tussen waterdichtheid en ventilatie. Er is eigenlijk maar één reden om deze hardloopjacks niet te kopen, ze zijn namelijk gigantisch duur.
  Te koop bij Bol.com |
  Bever Dames / Heren
 • Kalenji
  We horen je denken: Serieus? Het merk van de Decathlon als één van de beste merken uit deze test? JA! Wij hebben meermaals Kalenji hardloopkleding getest en kunnen niet anders dan concluderen dat er weinig tot geen verschil is met grote merken als Nike en Adidas, op een grote en dure marketing campagne na dan. De regenjacks van Kalenji hebben een goede pasvorm, beschermen je goed tegen wind en regen en voeren het zweet goed naar buiten, zodat je niet het gevoel hebt dat je in een plastic zak loopt. Ook qua design hebben ze de afgelopen jaren goede verbeteringen doorgevoerd.
  Te koop bij Decathlon
 • Adidas
  Adidas is natuurlijk al jaren één van de bekendere merken als het gaat om sportkleding. Het merk blijft echter ook vernieuwen met technologieën voor nog betere bescherming tijdens het hardlopen in de regen. Naast dat de storm jacks van Adidas waterafstotend zijn, beschikken ze ook over subtiel geplaatst reflectiemateriaal op de mouwen en een zweetbestendig ritszakje voor het opbergen van je sleutel.
  Te koop bij Bol.com & Runningdirect

Beste winter hardloopjack

Een winter hardloopjack moet eigenlijk tegen alle elementen van de natuur goede bescherming bieden. Zo moet het beschermen tegen zowel regen als wind, maar met name je lichaam beschermen tegen de kou. De beste bescherming krijg je met een softshell hardloopjack.

Het is aan te raden om je winter hardloopjack in de winter te dragen in combinatie met een thermoshirt en hardloopshirt met lange mouwen, het zogenaamde drie-lagen-systeem.

Winter hardloopjack

Wij hebben goede ervaringen met de volgende merken hardloopjacks voor in de winter:

 • Gore Wear
  Ook bij de winter hardloopjacks vinden we de winter hardloopjacks van Gore Wear het beste. De gebruikte technologieën voor het beschermen tegen de kou, regen en wind zijn perfect doorgevoerd in de jacks van Gore Wear.
  Te koop bij Bol.com | Bever Dames / Heren
 • Adidas
  De winter jacks van Adidas zijn iets dikker en beschermen optimaal tegen de kou in de winter. Dit in combinatie met een goede windstopper en coating tegen de regen, maakt de winter jacks van Adidas een goed alternatief voor het iets duurdere Gore Wear. Loop jij vaak in het donker, kies dan voor een winter hardloopjack met 360 graden reflectie voor extra zichtbaarheid.
  Te koop bij Bol.com | Runningdirect

Hoe kies je de juiste maat hardloopjack?

Per merk verschilt de maat. Het kan dan ook lastig zijn om per merk de juiste maat te kiezen online. Kijk dan ook bij het kiezen van de maat van het hardloopjack naar de maattabel, zodat je zeker weet dat het jack goed past. Voor merken als Adidas, Gore Wear en Kalenji kan je bij de meeste modellen je eigen maat aanhouden bij het kiezen van de maat.

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.